Amsterdam laat vanaf vandaag geen dieselauto’s meer in de stad die geproduceerd zijn voor 2006. Specifiek zal het verbod gelden voor personen- en bestelwagens. De ring rond de stad zal nog bereikbaar zijn voor iedereen. Maar alles daarbinnen wordt een ‘milieuzone’.

Na Utrecht en Arnhem volgt Amsterdam met het bannen van oude dieselwagens in de stad. Vanaf zondag 1 november zijn personen- en bestelwagens die op diesel rijden en voor 2006 werden geproduceerd niet meer welkom in de stad. De Nederlandse stad zal echter nog geen boetes uitdelen tot 1 maart 2021. De gemeente geeft vanwege de coronacrisis automobilisten wat langer de tijd om te wennen aan de nieuwe regels.

(Lees verder onder de tweet)

 

Ook in Utrecht en Arnhem gelden regels rond een ‘milieuzone’. Utrecht voerde het verbod in 2015 al in en Arnhem laat sinds vorig jaar geen oude diesels meer in het centrum van de stad. In Rotterdam daarentegen werd de zone afgeschaft omdat het verbod niet het gewenste resultaat opleverde. Er zou geen duidelijk milieueffect te zien zijn geweest.