De postbode die gewag maakte van gesjoemel met poststembiljetten tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen en daarna volgens Amerikaanse media zijn beschuldigingen introk, ontkent nu op zijn beurt dat hij zijn woorden heeft teruggenomen.

Volgens Richard Hopkins, een medewerker van de United States Postal Service in de ‘swing state’ Pennsylvania, waren zijn oversten van plan om te laat geposte stembiljetten aan te passen om ze toch te laten meetellen. Hij legde de getuigenis eerst af bij de conservatieve activistengroep Project Veritas, waarna hij ook een geschreven verklaring onder ede aflegde die onder door de Trump-campagne gebruikt werd om de verkiezingsresultaten in Pennsylvania aan te vechten.

Postbode ontkent

Dinsdag schreef The Washington Post dat Hopkins zijn verklaring zou hebben teruggetrokken. Zelf ontkent Hopkins die berichtgeving. “Ik ben hier om te zeggen dat ik mijn verklaringen niet heb herroepen. Dat is niet gebeurd”, zei hij in een video. De tweet werd onder meer door de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) gedeeld. Volgens Tim Murtaugh, campagnewoordvoerder van Trump, werd Hopkins onder druk gezet om zijn verklaring terug te trekken.

Rob Weisenbach, de baas van Hopkins, noemt de beschuldigingen van zijn werknemer “100 procent vals”. Volgens hem werd Hopkins onlangs “meerdere keren gedisciplineerd”.