Een Amerikaans marineschip is bedreigd door een Russische oorlogsbodem tot opzettelijke aanvaring. Volgens een persbericht van het Russische leger voer het schip in de territoriale wateren van Rusland. De Amerikaanse marine ontkent dit.

Het Amerikaanse USS John McCain werd bedreigd nadat het volgens de Russen in hun territoriale wateren doordrong in de Golf van Peter de Grote. “Nadat we het Amerikaanse schip bedreigd hebben met een aanvaringsmanoeuvre, veranderde het meteen van koers en voer het terug naar de internationale wateren”, klinkt het bij Rusland.

Het verhaal van de Amerikanen klinkt echter anders. Zij zeggen nooit in de territoriale wateren van Rusland te hebben gevaren en dus niet uit een ander land moesten worden weggedreven. Daarnaast zouden ze pas zijn weggevaren nadat ze hun operatie hebben afgerond.