In het Zeeuwse dorpje Goes zijn acht minderjarigen aangehouden op verdenking van mishandeling van een man. De politie vermoedt dat er sprake is van ‘pedojagen’. Dat is een fenomeen dat zich in Nederland de laatste tijd meer voordoet. Zogenaamde ‘pedojagers’ proberen pedofielen in de val te lokken om hen nadien fysiek aan te vallen. Dat schrijft ‘De Telegraaf’.

Alle minderjarige verdachten zijn tussen de 14 en 16 jaar oud, en afkomstig uit de Nederlandse provincie Zeeland. Ze zouden een verklaring afgelegd hebben en zitten nog vast.

De man die is mishandeld deed aangifte van de feiten. Het incident dat plaats vond op 14 november, is een van de incidenten die zich in Nederland afspeelde. Enige tijd terug raakte ook al een 73-jarige man dodelijk gewond nadat hij door een groepje ‘pedojagers’ in elkaar is geslagen.

De Nederlandse politie en justitie vragen te stoppen met de jacht op kindermisbruikers en raden aan het recht niet in eigen handen te nemen.