De Australische politie heeft 46 kinderen tussen de dertien maanden en vijftien jaar gered uit een grootschalig pedofielennetwerk. In totaal arresteerde de politie veertien mannen. De verdachten hebben 828 klachten voor seksueel misbruik van kinderen tegen hen lopen.

Veertien mannen tussen de 20 en 48 jaar oud zijn gearresteerd voor het maken en verspreiden van foto’s en video’s van kindermisbruik. Het zou gaan om een van de grootste kindermisbruikschandalen ooit in Australië. Een van de veertien verdachten is een voormalig medewerker van een kinderopvang. In totaal heeft de man alleen al 303 klachten lopen voor kindermisbruik van zeker dertig kinderen. Ook de partner van de man werd meerdere keren aangeklaagd voor het misbruiken van kinderen.

(Lees verder onder de tweet)

Het netwerk kon werden opgerold met behulp van een tip aan het Australian Centre to Counter Child Exploitation van zijn Amerikaanse tegenhanger. Hierbij kon een eerste verdachte worden gearresteerd. Met behulp van zijn telefoon startte de politie ‘Operatie Arkstone’. “Het verzamelen van bewijs bij elke arrestatie leidde tot het verder ontrafelen van dit vermeende criminele netwerk”, zegt de federale Australische politie. “Elk arrestatiebevel leidde tot de ontdekking van meer vermeende verdachten en meer kinderen die moesten worden gered van vermoedelijk aanhoudend misbruik.”

“De omvang van de misdrijven zijn ongekend”, zegt waarnemend commandant kinderbescherming van de Australische federale politie Cristopher Woods. “Geen enkel kind mag het slachtoffer worden van mishandeling en geweld van mensen die een vertrouwenspositie in hun leven bekleden, of het nu gaat om een ​​familielid, een kinderverzorger of een voetbalcoach.”