Afgelopen woensdag kreeg een Aalsterse agent een kopstoot van een 16-jarige Marokkaan na een discussie over de mondmaskerplicht. De jeugdrechter in Dendermonde heeft beslist om de dader op te sluiten in de gesloten instelling van Wingene. Burgemeester Christoph D’Haese is tevreden met dit “sterk signaal”.

De feiten vonden woensdagnamiddag plaats op de Grote Markt in Aalst. Nadat enkele omstaanders de tiener aanspraken omdat hij geen mondmasker droeg, kwam het tot een discussie. De politie moest ter plaatse komen. Eén van de agenten kreeg een kopstoot en is werkonbekwaam.

Vervolgens keerden vijftien familieleden van de dader zich tegen de politie en probeerden de jongen te bevrijden uit de combi. Burgemeester D’Haese vindt de opsluiting van de jongen een “sterk signaal”. “Dit soort feiten hoort hier zeker niet thuis, ik stelde me ook burgerlijke partij voor de feiten”, zegt hij aan HLN.

1 REACTIE