Gisteren lanceerde de federale overheid een nieuwe campagne die de burgers oproept om door te zetten als 1 ploeg van 11 miljoen. “Allemaal samen kunnen we het coronavirus verslaan”, klinkt het. Hendrik Bogaert (CD&V) laat in een tweet zijn ongenoegen blijken.

“Je moet toch redelijk radeloos zijn over je eigen (welvaartsvernietigend) concept en oude structuren als je corona moet gebruiken om er promotie voor te maken”, schrijft Bogaert op Twitter. 

(Lees verder onder de tweet.)

“1 ploeg van 11 miljoen”

De campagne loopt tot eind januari op de grote tv-zenders en in alle nationale kranten. In de krant staat vandaag een paginagrote advertentie die gebruikt kan worden als poster. “Laten we samen het straatbeeld kleuren met deze poster. Hang hem thuis voor je raam, in de supermarkt, op het werk, op school, in het ziekenhuis, … Als (geheugen)steun voor elkaar. Om elkaar te motiveren en er samen de moed in te houden. Want alleen samen kunnen we het coronavirus verslaan. Als 1 ploeg van 11 miljoen.”