Leeuwergem, een deelgemeente van Zottegem, werd gisterenavond opgeschrikt door een home invasion. Daarbij raakte een 24-jarige man zwaargewond. Rond 7 uur ’s avonds klopte iemand aan op de deur. De vriendin van het slachtoffer deed open en onmiddellijk kwam het tot agressie. Dat meldt onder andere VRT.

De dader duwde de deur onmiddellijk open en riep dat hij de autosleutels wilde. Hij schoot ook onmiddellijk op het plafond. Na een verbaal conflict werd het slachtoffer neergeschoten. Hij werd geraakt in zijn borst. De dader sloeg op de vlucht. Het slachtoffer is niet meer in levensgevaar.

Volgens de vriendin van het slachtoffer reed de dader met een champagnekleurige Mercedes. Ze denkt dat hij een handlanger had die in de auto is blijven zitten. Het parket bevestigde aan VRT dat er een wapendeskundige is aangesteld, maar wilde verder geen commentaar geven.