In het Brusselse Ganshoren is in de nacht van vrijdag op zaterdag een ziekenwagen het doelwit geworden van agressieve vandalen. Op weg naar een dringende interventie werd de ziekenwagen van de Brusselse brandweer bekogeld, de hulpdiensten tillen zwaar aan de feiten. Dat meldt VRT NWS.

“Omstreeks 0.30 uur was één van onze ziekenwagens als prioritair voertuig op weg naar een dringende interventie in Ganshoren toen er plots op de Keizer Karellaan een voorwerp naar het voertuig werd gegooid”, zo vertelt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw aan VRT NWS.

Het bleek te gaan om een verfspuitbus. Die werd vanop een balkon of raam van een woning gegooid naar de hulpdiensten, wat een luide knal veroorzaakte. Het voertuig raakte zwaar beschadigd. “Door de impact is de voorruit van de ziekenwagen gebarsten en moet die vervangen worden, en is er een deuk in de motorkap”, klinkt het. 

Er vielen geen gewonden, maar de ambulanciers waren wel ernstig onder de indruk van wat er gebeurd was. Er werd klacht ingediend. “Ze begrijpen niet dat zij, als hulpverlener ten dienste van de bevolking, het slachtoffer zijn geworden van zo een zinloze daad. De politie van de zone Brussel West is ter plaatse gekomen om de nodige vaststellingen te doen en de klacht op te nemen.”

1 REACTIE