Le Grand Hôpital de Charleroi wil geen coronapatiënten aannemen uit Brusselse ziekenhuizen. “Waarom zou ik onze capaciteit en de zorg voor de Henegouwers in gevaar brengen, omdat ze in Brussel niet goed functioneren?”, klinkt het bij de medische directeur.

In Brussels stijgen de opnames in het ziekenhuis van mensen die besmet zijn met het coronavirus weer sterk. De Brusselse ziekenhuizen willen de patiënten dan ook spreiden. Zo worden patiënten verplaatst naar Vilvoorde, Aalst en Charleroi. Maar in Charleroi zijn ze daar totaal niet tevreden mee. Daar weigerde ze al patiënten op te vangen die vanuit Brussel kwamen.

“De druk om de patiënten van Brusselse ziekenhuizen op te nemen, is ondraaglijk”, klaagt Manfredi Ventura, medisch directeur, in de krant La Capitale. “Ik geef eerst de voorkeur aan transfers binnen ons netwerk, daarna aan ziekenhuizen in de regio waarmee ik in contact sta. Waarom zou ik onze capaciteit en de zorg voor de mensen uit de streek in gevaar brengen, omdat ze in Brussel niet goed functioneren? Kijk, we willen gerust Brusselse patiënten overnemen, maar de situatie daar moet op z’n minst slechter zijn dan bij ons”, voegt hij er nog aan toe. “Daar willen we bewijzen van zien.”

Le Grand Hôpital is niet het enige ziekenhuis dat al covidpatiënten heeft geweigerd. Volgens DeStandaard zouden er in het totaal al 14 ziekenhuizen dit hebben gedaan. Zo ontstond ook vorige week al ophef in Aalst nadat de burgemeester, Christoph D’Haese (N-VA), uitsprak dat er al genoeg Brusselse patiënten waren opgevangen in Aalst.

2 REACTIES

  1. Ze kunnen daar in de hoofdstad hun eigen zieken niet meer meester. Of de zoveelste vaststelling dat Trump gelijk had toen hij Bruxelles een hellhole noemde. Een onleefbare metropool, verfranst, geïslamiseerd en volledig aan het verloederen en niet in staat te overleven zonder Vlaams geld en geduld.