MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez ligt zwaar onder vuur binnen zijn eigen partij. Bij het volgende partijbureau, komende maandag, zouden verschillende kopstukken van de partij zijn ontslag vragen. Dat meldt La Capitale, dat de ‘Guerre totale’ bij de Franstalige liberalen uit de doeken doet. 

Georges-Louis Bouchez heeft zich de voorbije weken en maanden niet bepaald populair gemaakt. N-VA-voorzitter Bart De Wever noemde hem ‘onbetrouwbaar’ en ook de voorzitter van de Vivaldi-partijen weigerden op een bepaald moment nog met hem te onderhandelen. Te arrogant, klonk het toen onder meer.  

MR is Bouchez beu

Maar ook binnen zijn eigen partij heeft voorzitter Bouchez het verkorven. De voorbije dagen organiseerden MR-kopstukken verschillende bijeenkomsten waar ze zich bogen over de vraag of Bouchez nog wel voorzitter kan blijven van de partij. Het antwoord daarop is voor velen nee. Maandag staat een partijbureau van de MR op het programma, en volgens bronnen binnen de partij zou daarop het ontslag van Georges-Louis Bouchez gevraagd worden. 

De casting van de MR-ministers zou binnen de partij opnieuw voor heel wat ongenoegen gezorgd hebben en lijkt de druppel geweest te zijn. Bouchez nam die beslissingen helemaal alleen zonder overleg met de partij en viste Mathieu Michel, broer van Charles, op om minister te worden. Binnen de partij was en is heel wat verdeeldheid over Charles Michel, die vroeger in een machtsstrijd verwikkeld zat met Didier Reynders. Het kamp Reynders ziet voorzitter Bouchez nu als een lid van kamp Michel.

Daarnaast zou ook het brokkenparcours van Bouchez aan de basis liggen van de afbrokkelende steun voor zijn positie als voorzitter. Zijn roekeloze houding tijdens de formatie, waarbij hij met zijn houding tegen heel wat schenen schopte, was niet goed voor het imago van de partij klinkt het.