Azerbeidzjan zou naar verluidt nu al het staak-het-vuren in Nagorno-Karabach hebben geschonden. Azerbeidzjan beweert dan weer dat de Armenen eerst het verdrag geschonden hadden door enkele dorpen te beschieten. Op het moment dat die beweerde beschieting gebeurde, zweerde de Armeense regering net dat ze bereid zijn het verdrag te respecteren.  Dat meldt zowel het Russisch persagentschap RIA als SCEPTR-journalist Jakob Kürüm aan het front.

Het verdrag, dat onder leiding van de Amerikanen is ondertekend, ging deze ochtend om 8 uur lokale tijd in. Dat is 5 uur Belgische tijd. Tegen 9 uur lokale tijd was het verdrag al weer verbroken. Het is al het tweede verdrag die verbroken wordt. Eerder werd ook al een verdrag ondertekend onder leiding van de Russische president Vladimir Poetin. De situatie in Nagorno-Karabach blijft dus escaleren.