Vanavond zal de Vlaamse regering de coronaregels dan toch in alle waarschijnlijkheid verstrengen. Liggen volgens Het Laatste Nieuws op tafel: een avondklok vanaf 22 uur, een mogelijke sluiting van fitnesscentra en verdere maatregelen voor de cultuur- en evenementensector.

De provinciegouverneurs, waaronder de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) en zijn Antwerpse collega Cathy Berx (CD&V), voerden de laatste dagen de druk op de Vlaamse regering op door strengere coronamaatregelen te eisen. Daarom zal de regering-Jambon vanavond rond 18 uur samenkomen om te vermijden dat er in de verschillende provincies verschillende regels van toepassing zijn.

Nieuwe Vlaamse coronaregels: avondklok, sluiting fitnesscentra

In navolging van Brussel en Wallonië bestaat de kans dat ook Vlaanderen de avondklok vervroegt naar 22 uur. Daarnaast komt er mogelijk een sluiting van binnendeurse sportfaciliteiten zoals fitnesscentra en zwembaden. Tot slot bekijkt men ook verdere maatregelen voor de cultuur- en evenementensector.

Of er verdere maatregelen komen voor de scholen en winkels is nog maar de vraag. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil voorlopig niet weten van verdere maatregelen in het onderwijs, dat recent al aankondigde de herfstvakantie enkele dagen te verlengen.