Het Vlaams Belang is niet te spreken over de uitlatingen van de voormalige premier van Maleisië, die op Twitter verklaarde dat “moslims het recht hebben om miljoenen Fransen te doden”. De partij wil dat de Maleisische ambassadeur op het matje wordt geroepen.

Datuk Seri Mahathir bin Mohammad was twee maal premier van Maleisië, van 1981 tot 2003 en van 2018 tot 1 maart van dit jaar. In het verleden viel hij al op door spontaan hulp aan te bieden bij de verdediging van Saddam Hoessein na diens arrestatie. Op de dag van de bloedige aanslag in Nice tweette hij dat “moslims het recht hebben om boos te zijn en miljoenen Fransen te doden voor de slachtpartijen uit het verleden”. Ook tweette hij dat “de moslims het recht hebben om de Fransen te straffen”

Barbara Pas (Vlaams Belang): “Bijzonder verontwaardigd”

Vlaams Belang-Kamerlid Barbara Pas laat weten dat zij en haar partij “bijzonder verontwaardigd zijn over het woordgebruik en de inhoud van deze berichten van deze vooraanstaande Maleisische politicus”. De partij wil dat de Maleisische ambassadeur op het matje wordt geroepen. “Hier moet door de Maleisische overheid afstand van worden genomen. Onze fractie dient dan ook een resolutie in om de Maleisische ambassadeur op het matje te roepen”, besluit Pas.