Politici van Vlaams Belang komen nooit aan bod in ontspanningsprogramma’s op televisie. “De scheeftrekkingen zijn grotesk”, meent de partij.

Vlaams parlementslid Anke Van Dermeersch vroeg cijfers over de VRT op bij Vlaams mediaminister Benjamin Dalle (CD&V). Tijdens de eerste helft van dit jaar blijkt dat Vlaams Belang geen enkele keer aan bod kwam tijdens recreatieve VRT-programma’s. “Andere partijen worden dan weer stevig oververtegenwoordigd door de VRT”, luidt het bij Vlaams Belang. “N-VA kon liefst 24 keer opdagen op recreatieve TV- of radioprogramma’s van de VRT, goed voor 38,1 procent van alle uitzendingen met politici. Dit terwijl N-VA slechts 24,5 procent haalde in de afgelopen verkiezingen. Open Vld gaat proportioneel echter met de grote winst lopen. Hun politici zaten in 23 uitzendingen, goed voor 36,5 procent van alle uitzendingen met politici. De liberalen behaalden 13,1% bij de verkiezingen.”

Dat er niet dezelfde evenwichtsregels gelden voor ontspanningsprogramma’s, spreekt voor zich”, reageert Van Dermeersch. “Maar deze scheeftrekkingen zijn grotesk en zijn duidelijk intentioneel. Laten we ook niet de potentiële impact vergeten van het laten figureren van politici in ontspanningsprogramma’s. Denk maar aan N-VA-voorzitter Bart De Wever in De Slimste Mens.”

De cijfers van Dalle gaan alleen over de ontspanningsprogramma’s. De VRT wil geen vergelijkbare cijfers geven over het optreden van politici in nieuws- en duidingsprogramma’s. Vlaams Belang wil dat Dalle de VRT verplicht om ook deze gegevens vrij te geven.

2 REACTIES

  1. Ach, het is geen nieuws meer dat de Democratie enkel telt als bepaalde totentrekkers hun winst behalen. Het zijn verenigde veelkleurige vriendjes als het er om gaat de basis van ons Volk en haar verkozenen onderuit te halen. Beste Bart, vergeet ook niet jij en je partij door de media op het schild gehesen werden om de Vlaamse Basis beweging de wind uit de zeilen te nemen. Twee legislaturen is dat gelukt. U ziet nu zelf het resultaat van je aanschuren tegen franstalig België.