Op maandag, 26 oktober, om 8 uur lokale tijd, zal een tijdelijke humanitaire wapenstilstand ingaan in Nagorno-Karabach. Dat kondigt Amerika aan en meldt onder andere het Russische persagentschap RIA.

“De verenigde staten hebben bijgedragen aan een intensieve onderhandeling tussen de ministers van Buitenlandse Zaken zodat Armenië en Azerbeidzjan een stap dichter kunnen komen tot een vreedzame oplossing van het conflict in Nagorno-Karabach,” staat te lezen in een verklaring.

Dit is al de tweede keer dat een verdrag ondertekend wordt. Het eerste verdrag tussen Armenië en Azerbeidzjan werd ondertekend tijdens een overleg in Moskou. De Russische president, Vladimir Poetin, had de twee landen uitgenodigd in Moskou. Op 10 oktober om 12:00 lokale tijd ging dan een eerste staak-het-vuren in maar die faalde onmiddellijk. Het wordt dus afwachten of deze keer de afspraken zullen worden nageleefd.