Deze morgen rond 1.30 uur legde de politie van Maasmechelen voor een tweede keer een ‘coronafeestje’ stil in een shishabar. In augustus werd er ook al ingegrepen omdat de toen geldende maatregelen niet werden gevolgd. Burgemeester Raf Terwingen (CD&V) heeft de nachtclub nu gesloten.

Na een melding van nachtlawaai en een mogelijks feestje rukte de politie van Maasmechelen uit naar de Boudewijnlaan. De politie hoorde muziek vanuit een shisha- en loungebar komen en klopte bijgevolg aan bij het etablissement. “Maar de agenten raakten niet binnen”, vertelt Tania Olaerts van de politie Lanaken-Maasmechelen een VRT NWS. Maar de politie gaf niet op. Wanneer later een man werd gecontroleerd omdat hij de regels van de avondklok overtrad, gaf deze toe dat hij vanuit de bar kwam.

“Toen de politie opnieuw aanklopte, kwamen er meerdere personen aan het raam kijken wat er aan de hand was”, gaat Olaerts verder. “De politie trommelde uiteindelijk de brandweer op om de deur te openen.” De politie betrapte 39 mensen in de zaak. Alle 39 werden beboet met een bedrag van 250 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod. De eigenaars kregen daar nog een bedrag bovenop voor het overtreden van de geldende regels in verband met de openingsuren.

Bovendien nam de politie nog een groot aantal flessen lachgas in beslag. De shishabar is meteen gesloten door burgemeester Raf Terwingen (CD&V). Het was al de tweede maal dat de zaak de coronaregels overtrad. Er werden in augustus ook al 25 aanwezigen geteld die daar op dat moment niet aanwezig mochten zijn. Ook in Brussel werd vorige week een illegaal feestje stilgelegd in shishabar ‘Dubai VIP’. Daar betrapte de politie meer dan 200 aanwezigen terwijl het horecaverbod al van kracht was. De interventie van de ordediensten verliep toen met veel tegenstand van de aanwezigen.

 

1 REACTIE