In de Parijse voorstad Herblay zijn twee politieagenten in elkaar geslagen, beroofd van hun dienstwapen en nadien neergeschoten. Dat schrijft Le Parisien.

De twee politieagenten van de gerechtelijke politie van Versailles werden in de nacht van woensdag op donderdag neergeschoten in Herblay. De agenten zochten een adres om een operatie voor te bereiden. Daar werden zij in een hinderlaag gelokt, in elkaar geslagen en van hun dienstwapens beroofd. 

(Lees verder onder de tweet.)

Daders op de vlucht

De belagers openden daarop het vuur op de agenten, die reeds zwaar toegetakeld werden. Één agent werd geraakt in de dij, de knie en de bil. De tweede werd geraakt in de knie. De twee agenten werden naar het ziekenhuis gebracht. Één van hen is er erg aan toe.

De daders zijn nog altijd op de vlucht. Over hun identiteit is geen informatie vrijgegeven.

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin betuigde zijn steun op Twitter. Hij spreekt van “ongekend geweld” tegen de ordediensten en belooft dat alles in het werk gesteld wordt om de daders te vinden.