De Amerikaanse president Donald Trump wil de experimentele coronabehandeling die hij onderging gratis aanbieden aan de Amerikaanse bevolking. Dat laat hij weten in een videoboodschap op Twitter. “Het was echt een wondermiddel,” zegt hij. “Ik voelde me onmiddellijk weer beter.” Het medicijn dat hij toegediend kreeg wordt Regeneron genoemd.

Het waren onzekere dagen voor de Amerikanen. Plots kreeg de bevolking te horen dat president Donald Trump besmet was met Covid-19. Daarom werd hij uit voorzorg opgenomen in het Walter Reed ziekenhuis. Nog geen twee dagen later verscheen hij alweer in het openbaar. In een videoboodschap op Twitter laat hij nu weten dat zijn snelle herstel te danken is aan een experimenteel medicijn, Regeneron genaamd. Hij wil dat medicijn daarom gratis aanbieden aan de Amerikaanse bevolking in de strijd tegen het coronavirus.

“Ze gaven het me en het was ongelofelijk. Ik voelde me onmiddellijk weer goed. Daarom wil ik die medicijnen zo spoedig mogelijk in handen krijgen. Ik heb dat geautoriseerd. Als je nu in het ziekenhuis ligt en je je slecht voelt denk ik dat we ervoor zullen kunnen zorgen dat je ook die medicijnen krijgt en zelfs gratis. Zeker als je een oudere bent. We hebben duizenden dosissen klaarliggen. We gaan nu een document ondertekenen om het noodgebruik toe te staan. Je zal dus snel weer gezond worden.”

“China zal een grote prijs betalen”

Daarnaast sprak Donald J. Trump ook over het Amerikaans vaccin. “We hebben verschillende bedrijven die momenteel bezig zijn met de laatste fases om een vaccin te ontwikkelen. We zullen dus zeer binnenkort een zeer goed vaccin ter beschikking hebben. Ik zou het graag voor de verkiezingen hebben maar helaas moeit de politiek zich. Dat is oké, laat ze hun spelletjes maar spelen, maar wij hebben het gedaan en niemand anders. De FDA, de federale administratie voor medicijnen/drugs, heeft snel gehandeld.”

Daarnaast haalt hij nog eens zwaar uit naar China. “Het medicijn zal gratis zijn omdat het niet jullie schuld is dat dit gebeurd is. Het is de schuld van China! En China zal een grote prijs betalen voor wat ze de wereld aangedaan hebben! Vergeet dat nooit.”