Afgelopen nacht heeft de Duitse politie een 20-jarige Syriër opgepakt omdat die begin oktober twee toeristen neerstak. De man is een aanhanger van Islamitische Staat en dat was ook het motief voor zijn daad. Dat meldt Bild. 

Op zondagavond 4 oktober werden in de Duitse stad Dresden twee toeristen aangevallen door een onbekende man met een mes. Een 55-jarige man kwam daarbij om het leven. De politie startte een onderzoek en kon aan de hand van DNA-sporen op het mes dat werd achtergelaten de dader identificeren.

Gisterennacht vielen de speciale eenheden binnen in de woning van de man. Het blijkt te gaan om een 20-jarige Syriër die in 2015 tijdens de piek van de asielcrisis naar Duitsland kwam. Hij was bijzonder geradicaliseerd en zat eerder al in de gevangenis in Duitsland. Hij was een fervent aanhanger van Islamitische Staat en ronselde leden en Syriëstrijders voor de terreurbeweging.

Amper vijf dagen nadat hij werd vrijgelaten uit de gevangenis, stak hij de twee toeristen neer. Hij zou ook plannen gehad hebben voor een terreuraanslag, want uit analyse van zijn internetgeschiedenis blijkt dat hij onderzocht hoe hij een bommengordel kon maken.