Minister van Volksgezonsheid Frank Vandenbroucke (sp.a) waarschuwt voor de donkerrode corona-cijfers in Brussel en Wallonië. Volgens Vandenbroucke naderen we een situatie waarin “we geen controle meer hebben over wat er gebeurt”. Dat zei hij in ‘C’est pas tous les jours dimanche’ op de Franstalige zender RTL.

Enkele dagen geleden werden opnieuw strengere maatregelen aangekondigd vanwege het toenemend aantal corona-besmettingen in ons land. Zo moet de horeca in het hele land voor een maand de deuren sluiten en werd een avondklok ingevoerd. 

Maar wie de stijgende corona-cijfers van naderbij bekijkt, ziet dat die eigenlijk te wijten zijn aan Wallonië en Brussel. Vanuit Vlaamse hoek kwam er dan ook veel kritiek op de beslissing om de maatregelen voor het hele land af te kondigen, in plaats van alleen voor Wallonië en Brussel. Minister van Volksgezonsheid Frank Vandenbroucke geeft nu toe dat vooral Wallonië en Brussel verantwoordelijk zijn voor de vele besmettingen.

(Lees verder onder de tweet.)

In duidingsprogramma ‘C’est pas tous les jours dimanche’ waarschuwde Vandenbroucke voor de donkerrode cijfers in Brussel en Wallonië. Hij merkt op dat “de gezondheidssituatie in Wallonië en Brussel de ergste en daarom de gevaarlijkste is van heel Europa”. We naderen daar zelfs een situatie waarin “we geen controle meer hebben over wat er gebeurt”, aldus de minister. 

Omdat ook het aantal ziekenhuisopnames in Brussel en Wallonië zo fors stijgt, riskeren andere ziekenhuisopnames er uitgesteld moeten worden, klinkt het. “Als de cijfers blijven toenemen, zal het aantal ziekenhuisopnames zodanig zijn dat we steeds meer ‘niet-Covid’-zorg zullen uitstellen”, besloot Vandenbroucke. 

2 REACTIES

  1. Iedere horecazaak zou de foto hierboven vergroot aan de vitrine moeten hangen. Met de vermelding misschien dat die corona-grens nagenoeg perfect overeenkomt met de werkzaamheidsgraad, of de werkloosheidsgraad. Wellicht zal de frank eindelijk van veel, nu nog onwetende “goeie Belgen” toch eens vallen.