In Aalst heeft vanmorgen de reconstructie plaatsgevonden van de moord op voormalig burgemeester Ilse Uyttersprot (53). Zij werd op 4 augustus om het leven gebracht in het appartement van haar vriend Jurgen D. (49).

Ilse Uyttersprot werd op gewelddadige wijze om het leven gebracht. Jurgen D. sloeg haar met een hamer dood, vermoedelijk terwijl ze lag te slapen. De man gaf zichzelf na de moord aan bij de politie en bekende meteen de feiten.

Tijdens de reconstructie, die amper 2 uur duurde, waren ook de twee zonen van Uyttersprot aanwezig. Volgens HLN.be en VTM Nieuws was het beide mannen hun expliciete wens om de wedersamenstelling van dichtbij mee te maken. Anthony Mallego, de advocaat van de zonen, wil dat de zaak voor het hof van assisen komt. Over de reconstructie zelf wou hij weinig kwijt. “We laten het onderzoek zijn rechtsgang gaan”, meldde Mallego. “Het zal voor het hof van assisen zijn dat de vele vragen zullen beantwoord worden.”

Dader Jurgen D. had, voor hij met Uyttersprot een relatie aanging, al een zwaar verleden van partnergeweld. Zo stond hij in 2014 al terecht voor stalking, belaging en opzettelijke slagen en verwondingen aan een ex-vriendin. Hij zou haar ook proberen wurgen hebben.