Een rechter van het Hof Van Beroep in New Orleans keurt een strengere abortuswet af die Texas wilde invoeren. De abortuswet zou een onnodige inbreuk vormen op het recht van vrouwen om hun zwangerschap te eindigen voor de levensvatbaarheid van hun kind. 

De staat Texas werd aanvankelijk aangeklaagd door een abortusrechtengroep. De wet dicteerde dat de standaardmethode voor een abortus na 15 weken verboden zou worden, tenzij een arts voordien een andere ingreep dot die de foetus stopt met ontwikkelen. Maar volgens de rechter zou deze ingreep ‘gevaarlijk, pijnlijk, invasief en mogelijk experimenteel’ zijn. De wet zou er voor zorgen dat de foetus geen pijn meer zou leiden volgens voorstanders van de wet. Maar Amerikaanse beroepsorganisaties zouden dit tegenspreken.

(Lees verder onder de tweet)

Amy Coney Barret, rechter bij het Hooggerechtshof, werd eerder ook al ondervraagd over het onderwerp abortus. Dat onderwerp ligt in Amerika erg gevoelig. Barret liet toen ook weten dat wat haar betreft het eerdere oordeel over abortus van het Hooggerechtshof niet heilig is. In dit oordeel werd abortus over heel Amerika gelegaliseerd.

1 REACTIE