De asielaanvraag van de Tsjetsjeense familie van de terrorist die een Franse geschiedenisleerkracht onthoofdde werd aanvankelijk door de Franse administratie afgewezen, maar een rechter dwong de Franse Staat om deze alsnog goed te keuren. Eerder werd een asielaanvraag van de vader door Polen geweigerd.

De 18-jarige Tsjetsjeen Abdoullakh Anzorov onthoofdde vrijdag Samuel Paty, een Franse geschiedenisleerkracht, omdat hij in de les de Charlie Hebdo-cartoons van de profeet Mohammed had besproken.

Asiel door Frankrijk en Polen geweigerd

Het Frans Agentschap voor de Bescherming van de Vluchtelingen en de Staatlozen (OFPRA) weigerde aanvankelijk de asielaanvraag van Abouyezid Anzorov, de vader Abdoullakh. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten uit 2011. Daarop trok Abouyezid naar de rechter, die de Franse Staat dwong om de asielaanvraag van hem en zijn familie alsnog goed te keuren.

Uit hetzelfde document blijkt bovendien dat Abouyezid eerder een poging had gewaagd in Polen. Ook daar werd zijn asielaanvraag afgewezen.

2 REACTIES

  1. Ze hebben daar in Frankrijk al even verdwaasde juges als wij hier te lande. Wie zou die (dure) advokaten hebben betaald ? En de gerechtskosten. Anderzijds mag die rechter de dood van die leraar op zijn/haar actief schrijven. Niet meer en niet min, met ontzetting uit het ambt en verlies van wedde.