In de Antwerpse gemeente Boom is de raam van een woning aan diggelen gegooid, nadat de bewoner, uit protest tegen de gruwelijke onthoofding van een Franse leraar, een Mohammed-cartoon had opgehangen. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

In de loop van zondag passeerde een “lange magere man” voorbij de woning van Paul De Wit in de Kerkstraat te Boom. Volgens een getuige zou hij halt gehouden hebben bij diens woning. Even later keerde de man terug met een verkeersbord, dat in de straat stond wegens wegenwerken. 

Paul De Wit had een cartoon van Charlie Hebdo, een figuur van Mohammed met een bommetje op zijn hoofd, nagemaakt en dat aan zijn raam gehangen. Bij zijn thuiskomst wachtte hem echter een onaangename verrassing. 

“Hij heeft het verkeersbord gebruikt om het raam in te smijten. Het is volledig verbrijzeld. […] Ik vind het vooral erg dat ik hier zelfs in ons Boom mijn mening niet mag uiten.”

Eerder vandaag is nog gebleken dat de Facebookpagina van Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (VB) tegen een ban van 30 dagen aankijkt, nadat hij een Facebookpost had gemaakt die een tweet van de dader bevatte, met een geblurde afbeelding van het hoofd van het slachtoffer Samuel Paty.