Enkele dagen geleden testte president Donald Trump en zijn vrouw Melania positief op het coronavirus. Een dag later werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Wat volgde was enkele uren van warrige persberichten en onwetendheid over zijn toestand, tot hij zelf een videoboodschap de wereld instuurde. “Ik wil iedereen bedanken voor de buitengewone steun en laat bij deze weten dat ik naar het Walter Reed Hospital ga. Ik denk dat ik in orde ben. Maar ze zullen verzekeren dat alles goed zal aflopen. De first lady doet het zeer goed nu. Dus oprecht bedankt, ik apprecieer het en zal het nooit vergeten.” Wat later schreef hij nogmaals dat “alles goed gaat” en bedankte hij nogmaals iedereen. Nu verschijnt hij zelfs opnieuw in het openbaar. Ook Joe Biden is getest op Covid-19. Zijn resultaat was negatief. Dat meldt onder andere HLN.

In een videoboodschap sprak hij zijn supporters aan. “Ik heb een verrassing voor jullie patriotten. Die patriotten staan al dagen op straat met Trumpvlaggen, ze houden van ons land. Ik zeg het enkel aan jullie, ik heb een verrassing gepland.” Kort na het verschijnen van die videoboodschap verscheen Donald Trump dan opnieuw in het openbaar. In colonne reed hij voorbij zijn supporters, terwijl hij keurig een mondmaskertje droeg.

Joe Biden test negatief ondanks televisiedebat met Donald Trump

Joe Biden, de tegenkandidaat van president Donald J. Trump, is ook getest op het coronavirus. Hij werd afgelopen zondag getest en eerder op vrijdag ook al, beide tests waren negatief. Het is onduidelijk wanneer president Donald Trump precies besmet is geraakt. Trump en Biden stonden tijdens het verkiezingsdebat namelijk dicht bij elkaar, dus ze hadden elkaar kunnen besmetten. Dat is dus niet gebeurd. De vraag rijst wel of dit betekent dat Donald Trump niet besmet was voor het debat en pas na het televisiedebat Covid-19 heeft opgelopen, of als Joe Biden gewoon geluk gehad heeft.