Presentatrice Gerty Christoffels (62) is maandagavond overleden aan de gevolgen van longkanker. Christoffels werd bekend als pannellid van de populaire quiz De Drie Wijzen maar presenteerde nog verschillende andere televisieprogramma’s, zowel bij de toenmalige BRT als bij VTM.

Gerty Christoffels begon haar carrière als presentatrice van Boeketje Vlaanderen. Nadien werd ze het gezicht van het computerprogramma Personal Upgrade waarvoor ze ooit zelfs Bill Gates interviewde. Ze raakte bij het grote publiek bekend toen ze, samen met Walter Grootaers en Jacques Vermeire, regelmatig grollen en grappen uithaalde in De Drie Wijzen.

Groen Vingers

In 1995 stapte ze over naar VTM waar ze eerst panellid en later presentatrice werd van het programma ‘Wie van de drie’. Ze kreeg bij VTM ook haar eigen praatprogramma Gerty en presenteerde er ‘De Surprise Show’ en ‘Huiszoeking’. Na het vertrek van Mark Demesmaeker werd ze ook het gezicht van het tuinmagazine ‘Groene Vingers’.

In 2016 trok ze op theatertournee met ‘De Drie Grijzen’, samen met haar vroegere compagnons Jacques Vermeire, Walter Grootaers en Kurt Van Eeghem.

Toen televisiewerk uitbleef, begon ze een eigen communicatiebureau en gaf ze ook mediatraining.

Gerty Christoffels vocht al twee jaar tegen longkanker.  Maandagavond bezweek ze aan de ziekte.