In Philadelphia in de Verenigde Staten zijn weer zware rellen uitgebroken door Black Lives Matter en Antifa. De politie is hierbij brutaal aangevallen. De Amerikaanse journalist Andy Ngô deelde beelden op zijn Twitter.  Op de beelden is te zien hoe er geplunderd wordt en er zelfs wordt ingereden op politieagenten. De rellen braken uit na een BLM-protest omdat een agent een zwarte man neergeschoten had nadat die man de agent aanviel met een mes.

Op de eerste video is te zien hoe met verschillende voorwerpen wordt gesmeten naar een groep terugtrekkende politieagenten. De agenten worden uit het niets aangevallen door een chaotische bende van extreemlinkse criminelen. In de reacties reageren enkele extreemlinkse profielen met sympathie. “Absoluut fantastisch,” antwoordt ‘Anarchist Confederation’.

(Lees verder onder de tweet)

BLM-rellen gaan in de Verenigde Staten bijna altijd gepaard met plunderingen. Ook nu werd er massaal geplunderd. Op de beelden is te zien hoe de ramen van een winkel zijn ingeslagen en hoe verschillende relschoppers, vooral Afro-Amerikanen, gaan lopen met handen vol gestolen goederen.

(Lees verder onder de tweet)

Er dook ook een video op waarbij een Amerikanse politieagent wordt omvergereden. Het is duidelijk dat dit opzettelijk was. De politie had een linie gevormd om de weg te blokkeren en de auto reed er met volle snelheid in. Op de commentaren is te horen dat het om een vrouwelijke agent ging.

(Lees verder onder de tweet)

Er werd ook een politieauto overvallen. De BLM-relschoppers omcirkelden de wagen en begonnen erop in te slaan. De wagen werd volledig geplunderd.