PS-voorzitter Paul Magnette zegt vandaag in een interview met Le Soir dat er wel degelijk een vermogensbelasting komt, voor mensen die meer dan 1 miljoen euro aan roerende goederen hebben”. Ter herinnering: Volgens Open Vld zouden er geen nieuwe belastingen komen onder de paarsgroene Vivaldi-regering.

“Er is een zeer duidelijk akkoord, ook al is de zin in de tekst algemeen, er zal een bijdrage worden opgelegd aan de hoogste vermogens. Niet de middenklasse, laten we duidelijk zijn. We richten ons op mensen die meer dan 1 miljoen euro aan roerende goederen hebben”, zegt PS-voorzitter Paul Magnette (PS) in een interview met Le Soir.

Magnette: “Er komt een vermogensbelasting”

Magnette maakt zich in hetzelfde interview ook vrolijk over het feit dat het bankgeheim wordt opgeheven, zodat het fiscus en het gerecht makkelijker de saldi van Belgische bankrekeningen mogen zien.

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert, die eerder beloofde dat er geen nieuwe belastingen zouden komen, belooft nu dat de opheffing van het bankgeheim geen opstap is naar een vermogenskadaster. “Dat zal met ons nooit passeren. We laten alleen toe dat rekeningen kunnen worden ingekeken bij sterke indicaties van fraude. Wie daar problemen mee heeft, moet ook maar zeggen dat hij de belastingen niet correct wil innen”, zei Lachaert.