De Pakistaanse premier Imran Khan wil dat Facebook ‘islamofobe’ inhoud verbiedt. Dat schrijft hij in een open brief. Volgens Khan zorgt de volgens hem “toenemende islamofobie” voor radicalisering onder de moslimbevolking.

“Gezien het welig tierende misbruik en het belasteren van moslims op sociale mediaplatforms, vraag ik u om een soortgelijk verbod op islamofobie en haat tegen de islam in te voeren voor Facebook, zoals u dat ook voor de Holocaust hebt gedaan”, schreef de Pakistaanse premier Imran Khan in een open brief. Daarmee verwijst Khan naar een verbod op Holocaustontkenning dat deze maand door Facebook werd ingevoerd.

“Als er geen verbod op islamofobe inhoud komt, dreigt moslimbevolking verder te radicaliseren”

“Men kan geen boodschap sturen dat, terwijl haatberichten tegen sommigen onaanvaardbaar zijn, deze acceptabel zijn tegen anderen”, aldus Khan. “Dit is op zichzelf een weerspiegeling van vooroordelen en vooringenomenheid die verdere radicalisering zullen aanmoedigen.”

Enkele uren daarvoor verweet Khan de Franse president Emmanuel Macron (LREM) de “islam aan te vallen”. “Het is jammer dat Macron ervoor heeft gekozen om islamofobie aan te moedigen door de islam aan te vallen in plaats van de terroristen die geweld plegen”, zei Khan.

3 REACTIES

  1. Dat Facebook en consoorten er dan ook maar aan beginnen met het verbieden van alle ” heilige” geschriften waarin wordt opgeroepen tot het onthoofden en via andere technieken anders gelovigen te doden. Tenslotte is er geen klein verschil tussen het vertonen van een spotprent en het vermoorden van een medemens. Alhoewel, in hoeverre hun je die achterlijke, boosaardige en wrede ideologie (mede)menselijk noemen?

  2. De moslims hullen zich weer in hun slachtofferrol.
    Vergelijken ze zich met de joden in WWII??
    Wellicht even wat geschiedenis ter herinnering:
    de moefti van Jeruzalem Hajj Amin al Hoesseini riep de Handsar-divisie in het leven, een groep Waffen SS’ers, verantwoordelijk voor de moord op ongeveer negentig procent van de Joden in Bosnië. Deze divisie vernielde ook talloze Servische kerken en dorpen. Hij was een persoonlijke vriend van Hitler en van het hoofd van de SS, Heinrich Himmler. Volgens getuigenissen van nazi-oorlogsmisdadigers was de invloed van de Moefti beslissend voor de Duitse beslissing de Joden van Europa uit te roeien. De Moefti was een van de initiatiefnemers van de systematische uitroeiing van het Europese Jodendom.