Het Overlegcomité zal vanavond al een eerste keer digitaal samenkomen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Normaal stond morgen de eerstvolgende samenkomst gepland. De regering stuurt aan op verstrengingen in de sport- en evenementensector.

Normaal gezien zou het Overlegcomité morgen samenkomen, maar intussen geraakte bekend dat er vanavond al een eerste digitale discussie gepland staat. Volgens premier Alexander De Croo (Open Vld) is een volledige ‘lockdown’ niet aan de orde. Hij denkt eerder aan het “bijsturen” van de quasi-‘lockdown’ waar we ons nu in bevinden. Concreet gaat het om verstrengingen van de regels in de sport- en evenementensector.

Overlegcomité kijkt naar “bijsturingen”

“Eigenlijk moet je ervan uit gaan dat het minstens 10 dagen zal duren voor men de resultaten daarvan ziet. Dat wij in een Overlegcomité een aantal bijsturingen doen, was aangekondigd. Daarnaast moeten wij vooral standvastigheid tonen en niet continu veranderen van strategie”, zegt De Croo.

Het is nog niet zeker of er vanavond al een besluit genomen wordt. Ook wordt de lancering van de langverwachte ‘coronabarometer’ waarschijnlijk voor de zoveelste maal uitgesteld.