Er wordt opnieuw betoogd in Italië tegen de coronamaatregelen die daar zijn genomen. Vooral verschillende federaties van de dienstensector en de horeca betoogden woensdag. Net als in België deden vele bedrijven investeringen om de verspreiding van het virus tegen te gaan, maar werden er toch opnieuw beperkingen opgelegd.

Sinds maandag moeten alle restaurants in Italië de deuren sluiten om 18.00 uur. Bovendien werden de bioscopen, theaters, fitnessstudio’s, zwembaden, skiresorts en concertzalen gesloten. Maar daar zijn vele federaties uit de horeca en dienstensector het niet mee eens. Daar maken ze zich zorgen dat vele bedrijven failliet zullen gaan en veel mensen hun werk zullen verliezen. In verschillende steden waaronder Milaan, Firenze en Napels werd er dan ook betoogd. In totaal wel op 24 plaatsen in het land.

(Lees verder onder de tweet)

De betogingen liepen niet altijd even vlot. Bij verschillende protesten liep het uit op geweld tussen de betogers en de ordediensten. Zo moest er op de Piazza del Popolo in Rome een waterkanon worden ingezet. Uiteindelijk werden zestien mensen aangeklaagd wegens geweld en weerspannigheid tegen de politie.