De gruwelijke moord op de 18-jarige Victorine zorgt voor ophef in Frankrijk. Ze verdween twee weken geleden na een uitstap met vriendinnen, twee dagen later werd haar lichaam aangetroffen in een beek. Een verdachte werd gisteren opgepakt, hij zou de feiten bekend hebben. Dat melden diverse Franse media

Zaterdag 26 september verdween Victorine nadat ze die dag samen met enkele vriendinnen ging winkelen. Ze wandelde te voet naar huis en belde nog naar huis om te zeggen dat ze binnen twintig minuten thuis zou zijn, maar ze kwam nooit thuis. 

Er werd meteen een grootschalige zoekactie opgezet en twee dagen later werd haar levenloze lichaam teruggevonden in een beek in een afgelegen bos. Ze had meerdere kneuzingen en de autopsie bewees dat de jonge vrouw eerste verminkt en daarna vermoord werd. Of er ook sprake was van seksueel geweld, is nog niet duidelijk. 

Gisteren werd een verdachte aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man van buitenlandse origine die het slachtoffer niet persoonlijk kent, maar wel in de buurt woont. Hij was al gekend bij het gerecht voor eerdere criminele feiten. Volgens Franse media heeft de man de feiten inmiddels bekend, maar dat is nog niet bevestigd door het parket. Wel zouden zijn kleren op dezelfde plaats zijn teruggevonden als waar het lichaam van Victorine werd aangetroffen.

De moord op de 18-jarige Victorine zorgt voor heel wat opschudding in Frankrijk. Recent namen duizenden mensen deel aan een witte mars om de jonge vrouw te eren en ook op haar begrafenis waren meer dan 1.000 mensen aanwezig.