Na de dodelijke aanslag in de basiliek van Nice en de aanslagen in Jeddah en Avignon, werden ook in Sartrouville en Lyon aanslagen verijdeld. In Frankrijk geldt nu het hoogste dreigingsniveau.

In Sartrouville werd deze middag een man gearresteerd die een aanslag voorbereidde in de buurt van de plaatselijke kerk. Hij was in het bezit van een mes. Zijn vader lichtte de autoriteiten in nadat de dader verklaard zou hebben dat hij iets “als in Nice” wilde doen. De wagen van de verdachte werd door de ontmijningsdienst onderzocht, maar er werden geen explosieven gevonden.

Ondertussen werd in Lyon een Afghaanse islamist, gekleed in een djellaba, gearresteerd. De man was gekend bij de Franse inlichtingendiensten en droeg “een groot mes”.

Naar aanleiding van de aanslagen gaat Frankrijk naar het hoogste dreigingsniveau: ‘urgence attentat’. Toevallig of niet, vandaag vieren soennitische moslims ‘Mawlid’, de verjaardag van de profeet Mohammed. Het hoofd van CFCM, de Franse moslimkoepel, roept de Franse moslims op om de festiviteiten stop te zetten uit respect voor de slachtoffers van de aanslagen.