De Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP) roept zijn landgenoten op om geen Franse producten meer te kopen. De Turkse president maakt gewag van “een lynchcampagne tegen moslims die lijkt op diegene tegen joden tijdens de Tweede Wereldoorlog”

“Ik roep al mijn burgers van hier op om nooit Franse merken te helpen of ze te kopen”, zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP). Erdogan en vele anderen in de moslimwereld zijn woedend op de Franse regering omdat het land Mohammedcartoons blijft publiceren na de dood van geschiedenisleerkracht Samuel Paty, die onthoofd werd door een Tsjetsjeense moslimterrorist.

Erdogan:Een lynchcampagne tegen moslims die lijkt op diegene tegen joden tijdens de Tweede Wereldoorlog”

Erdogan maakt gewag van “een lynchcampagne tegen moslims die lijkt op diegene tegen joden tijdens de Tweede Wereldoorlog”. Daarbij beschuldigde hij andere Europese leiders van fascisme en nazisme. “De Europese leiders moeten een einde maken aan de haatcampagne die door Macron wordt gevoerd”, zei Erdogan.

Zaterdag trok de Turkse president de geestelijke gezondheid van zijn Franse collega in twijfel: “Wat is het probleem van deze persoon die Macron heet met moslims en de Islam? Macron heeft een behandeling nodig op geestelijk gebied.”

1 REACTIE