Onbekenden hebben afgelopen woensdag tientallen affiches met Mohammedcartoons opgehangen in Brussel. Dat meldt Het Nieuwsblad. Wellicht deden ze dat om hun steun te betuigen aan de Franse leerkracht Samuel Paty die onthoofd werd nadat hij Mohammedcartoons had getoond aan zijn leerlingen. 

Vorige week werd in Parijs geschiedenisleerkracht Samuel Paty onthoofd door een 18-jarige moslim omdat die in het kader van een les over de vrijheid van meningsuiting Mohammedcartoons getoond had aan zijn leerlingen. In enkele Franse steden werden als eerbetoon al Mohammedcartoons geprojecteerd op overheidsgebouwen, nu werd in ons land een gelijkaardige actie gedaan.

Woensdag hingen op verschillende plekken in Brussel plots Mohammedcartoons die ook in Charlie Hebdo verschenen zijn. Wie de affiches heeft opgehangen, is niet duidelijk. De Brusselse politie onderzoekt de zaak omdat het gaat om ‘wildplakken’, maar het parket laat weten aan Het Nieuwsblad de daders sowieso niet te zullen vervolgen. Mogelijks zullen ze wel een boete krijgen. De affiches werden inmiddels verwijderd door gelovige moslims en vrijwilligers.