Journalisten van de Nederlandse Omroep Stichting (NOS) verplaatsen zich in de toekomst met anonieme wagens. De logo’s van de NOS worden van de wagens verwijderd nadat de journalisten en cameralui voor leugenaars werden uitgescholden.

Deze week verwijdert de NOS alle logo’s van de satelliet- en straalwagens voor radio en televisie. Dat meldt het actualiteitenprogramma EenVandaag. “We willen graag zichtbaar aanwezig zijn maar vanuit veiligheidsoogpunt kan dat niet meer”, meldt hoofdredacteur Marcel Gelauff. “We krijgen af te rekenen met opgestoken middelvingers, scheldpartijen, en op de snelweg gaan mensen vlak voor de wagens vol op hun rem staan. Eerst werden de intimidaties nog afgedaan als incidenten, maar het gebeurt nu structureel. Er is een grens bereikt.”

“We worden bedreigd, bespuugd”

“Het is onder een kleine groep mensen kennelijk normaal geworden”, zegt verslaggever Kysia Hekster. “We worden bedreigd, bespuugd, er wordt geroepen dat we leugenaars zijn. Een collega kreeg te horen dat ze wisten waar z’n kinderen naar school gaan.”

Hoofdredacteur Gelauff meent dat politici als Thierry Baudet (Forum voor Democratie) het wantrouwen in de media aanzwengelen. Baudet spreekt dat tegen. “Ik heb kritiek op de dominante visie die je terugziet in de journalistiek, de cultuursector, de universiteiten”, zegt Baudet. “Het is mijn plicht om mij daarover uit te laten. Maar het idee dat dat vertaald wordt in bedreigingen, dat vind ik verschrikkelijk, absurd en abject.”

1 REACTIE

  1. Ze zijn daar bij de Hollandse openbare media wellicht in hetzelfde poco-beddeke ziek als onze zedenprekers. Dat er her en der een tegenstander van hun obscure indoctrinatie de pedalen verliest is niet goed te praten, maar moesten ze daar in hun pers wat objectiever te werk gaan zou er veel minder weerstand zijn tegen hun links gestuurde desinformatie.