Netflix lanceerde de controversiële Franse film “Cuties” ondanks alle kritiek die het bedrijf te verduren kreeg. De film gaat namelijk over een 11-jarig moslimmeisje die haar seksualiteit wil ontdekken. Daarom gaat ze bij een dansgroepje van meisjes van haar leeftijd. De dansjes zijn volgens velen echter te seksueel, waaronder het twerken, en vooral de outfitjes kunnen volgens velen niet door de beugel.

Een openbare aanklager in Texas besloot om het niet enkel bij klagen te houden. Hij is een rechtszaak gestart tegen Netflix wegens het verspreiden van onzedelijke beelden van minderjarigen. Daarbij focust de openbare aanklager vooral op de campagneprent die Netflix oorspronkelijk had gebruikt. Op die prent staan de meisjes namelijk in nogal provocerende houdingen vindt men. Daarnaast zijn ze volgens de critici te schaars gekleed. De hashtag #CancelNetflix ging door die prent zelfs even trending op Twitter en het bedrijf moest zijn excuses al aanbieden.