Als het van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez afhangt komen er nog strengere coronamaatregelen. Dat schrijft De Morgen. Hij stelt een algemene mondmaskerplicht en een verbod op publiek bij sportwedstrijden voor.

De quasi-‘lockdown’ die sinds maandag in het hele land geldt is volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez niet genoeg om het coronavirus in te dammen. Hij pleit daarom voor bijkomende maatregelen. “We moeten nog meer doen”, zegt Bouchez. Volgens hem stuurt de overheid tegenstrijdige signalen uit door de restaurants te sluiten, maar wel sportwedstrijden met duizenden bezoekers toe te laten.

Bouchez wil nationale mondmaskerplicht

De bijkomende maatregelen moeten volgens hem snel genomen worden. “Anders is het risico groot dat de situatie compleet escaleert”, aldus de Franstalige liberaal. Hij denkt onder meer aan een algemene verplichting op het dragen van een mondmasker in alle openbare plaatsen. Daarnaast pleit hij voor een verbod op sportwedstrijden met een publiek en een volledige opschorting van amateursporten.

Vrijdag zit het Overlegcomité opnieuw samen en zullen er bijkomende beperkingen besproken worden. De federale regering houdt ondertussen alle opties open.