Ex-premier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (45) is vandaag opgenomen op de afdeling intensieve zorgen ten gevolge van Covid-19. Dat is zopas bevestigd door haar haar woordvoerder aan verschillende media. Volgens de eerste informatie is de medische toestand van de ex-premier stabiel en is ze bij bewustzijn. Dat meldden BELGA en diverse media.

Enkele dagen geleden maakte Wilmès zelf bekendgemaakt dat ze besmet raakte met het coronavirus. Naar eigen zeggen, zou ze dat in persoonlijke kring hebben opgelopen. 

VRT NWS schrijft dat de ex-premier op intensieve zorg ligt “omdat haar toestand zo beter in het oog kan worden gehouden”.

Er liggen nu al meer dan 3.000 mensen met Covid-19 in de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Per dag worden gemiddeld meer dan 300 mensen opgenomen in het ziekenhuis.

Via Twitter wensten onder meer Vlaams Minister-President Jan Jambon en MR-partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez haar al een spoedig herstel. 
Bouchez schreef: “Een spoedig herstel voor iemand die meer betekent voor mij dan een collega en een bewonderenswaardige minister. Moed aan mijn vriendin @Sophie_Wilmes.
Maar we weten dat je veel moed hebt!”