Marokko veroordeelt ten strengste de aanhoudende publicatie van cartoons van de profeet Mohammed in Frankrijk. Dat verklaart het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Volgens het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken weerspiegelen de publicaties “de onvolwassenheid van de betrokkenen”. “De vrijheid van de één stopt waar de vrijheid en het geloof van de ander beginnen”, klinkt het verder. “De vrijheid van meningsuiting kan in geen geval de beledigende provocatie en afschuwelijke belediging van de moslimreligie, die meer dan twee miljard aanhangers in de wereld heeft, rechtvaardigen.”

“Marokko verzet zich tegen deze beledigende provocaties van de moslimreligie”

Het persbericht werd onder meer gedeeld door het Marokkaanse regeringshoofd Saad Dine El Otmani. “Hoezeer het ook al het obscurantistische en barbaarse geweld veroordeelt dat in naam van de Islam zou zijn gepleegd, het Koninkrijk Marokko verzet zich tegen deze beledigende provocaties van de heiligheid van de moslimreligie”, aldus het bericht.

“Het Koninkrijk Marokko roept, net als andere Arabische en moslimlanden, op tot het stoppen van het aanwakkeren van rancune en tot onderscheidingsvermogen en respect voor het anderszijn, als voorwaarde voor het samenleven en voor een serene en gezonde dialoog tussen de religies”, besluit het ministerie.

1 REACTIE