Een man uit Liedekerke moest gisteren voor de rechtbank verschijnen omdat hij de aanrander van zijn vriendin in elkaar had geslagen met een baseball bat. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het parket vordert een werkstraf voor de man. De aanrander, een man van Noord-Afrikaanse origine, riskeert één jaar cel. 

De feiten dateren van 27 januari 2018 en vonden plaats in de trein en aan het station van Liedekerke. G.D. kreeg die avond telefoon van zijn vriendin, die op dat moment in de trein zat. “Een grote man spreekt me de hele tijd op een vulgaire manier aan. Hij laat me niet met rust en heeft zelfs zijn hoofd op mijn schoot gelegd. Ik heb echt schrik en niemand anders helpt me”, zei ze in paniek. Haar vriend twijfelde geen seconde, stapte in zijn wagen en reed naar het station waar zijn vriendin bijna zou aankomen. 

In het station zag hij tot zijn opluchting zijn vriendin uitstappen, zichtbaar onder de indruk van wat er zonet gebeurd was. Hij probeerde haar te troosten, maar op dat moment stapte de aanrander op het koppel af. Het ging om een grote man van Noord-Afrikaanse origine. “Eerst begon hij tegen mij te mompelen over een sigaret waarna hij plots een kopstoot uitdeelde. Ik kon deze gelukkig ontwijken“, aldus de man. 

Omdat zijn vriendin had gezegd dat haar aanrander een grote en sterke man was, had G.D. een baseball bat meegenomen. Daarmee sloeg hij de aanrander een slag op het hoofd. Die leek daar echter niet van onder de indruk en wilde opnieuw aanvallen. Toen gaf G.D. de aanrander opnieuw twee slagen met de knuppel, waarna die bewusteloos neerviel op de grond. Daarna liepen G.D. en zijn vriendin snel weg. 

Rechtbank

Gisteren moest G.D. zich in de correctionele rechtbank van Brussel verantwoorden voor slagen en verwondingen aan de aanrander. “Meneer wist op voorhand wat er aan de hand was. Hij had de politie kunnen bellen, maar verkoos om een baseballbat mee te nemen. Daarboven was het niet nodig om drie slagen uit te delen. Dergelijk gedrag kunnen we niet tolereren”, aldus het parket, dat daarom een werkstraf vorderde.

De advocaat van G.D. vroeg de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging. “Mijn cliënt moest zijn vriendin gaan helpen. Hij wist dat het om een sterke grote belager ging en nam daarom die baseball knuppel mee. Voor het geval dat. In het station werd hen de weg versperd door de man en deelde deze een kopstoot uit. Pas dan haalde hij uit met de knuppel. Het was dus wel noodzakelijk geweld.”

Ook de aanrander werd verwacht in de rechtbank, maar hij daagde niet op. Het parket vorderde 12 maanden cel voor aanranding van de eerbaarheid. 

1 REACTIE

  1. Het aloude adagio ; de burger mag het recht niet in eigen handen nemen. Maar als de overheid in gebreke blijft ? Zoals we dagelijks kunnen meemaken. Nu weeral het zoveelste geval van agressie door een aangespoelde crimineel waartegen die jongen heeft gereageerd. Was hij er niet geweest, en had hij die knuppel niet bij, wat dan ? Wereldvreemde justitieclowns !