De jongeman die vrijdag inreed op Vlaams-nationalistische betogers in Puurs, is vrijgelaten. Dat meldt Belga. Volgens het parket zijn er geen ernstige aanwijzingen dat de verdachte doelbewust inreed op de betogers. 

Afgelopen vrijdagavond vond in Puurs een betoging plaats naar aanleiding van het zinloos geweld tegen de 15-jarige Beau daar eerder deze week. De betoging, georganiseerd door enkele Vlaams-nationalistische verenigingen, verliep rustig tot plots een auto aan hoge snelheid en met gedoofde lichten inreed op de betogers.

Drie inzittenden, drie jongemannen van buitenlandse origine, konden na een korte klopjacht worden opgepakt. Hun advocaat, Ergun Top, beweert dat ze niet bewust inreden op de betogers. “De drie waren vrijdagavond niet op zoek gegaan naar die betoging. Ze wisten zelfs niet van het bestaan ervan af”, aldus de advocaat. 

Nog volgens de advocaat was het drietal per ongeluk in de betoging terecht gekomen, en werden ze belaagd door enkele betogers omdat het allochtonen zijn. “Er werd op de wagen getrapt en geslagen. Een van de ruiten is daarbij gebarsten. Toen de heethoofden ook de deuren van de auto wilden openbreken, zijn ze verschrikt weggereden.”

De onderzoeksrechter lijkt mee te zijn gegaan in de beweringen van de advocaat. Hij besliste zonet om de bestuurder vrij te laten wegens een gebrek aan bewijs dat hij bewust inreed op de betogers. “Het verdere onderzoek heeft voorlopig geen ernstige aanwijzingen aan het licht gebracht waaruit zou moeten blijken dat de verdachte doelbewust op de betogers zou zijn ingereden”, aldus parketwoordvoerster Stéphanie Chomé aan Belga. 

1 REACTIE

  1. Justitie zegt : Beste allochtone crapuul, doe gewoon verder. Wij zorgen ervoor dat jullie niet bestraft worden.
    Politiek zegt : Beste allochtone crapuul, doe gewoon verder. Wij zorgen ervoor dat afkeurende stemmen en openbaar geuit ongenoegen worden onmogelijk gemaakt. Autochtonen moeten zwijgen.
    MSM zegt : Beste allochtoon crapuul, doe gewoon verder. Wij zorgen ervoor dat al jullie acties worden weggemoffeld in de rubrieken “racisme en politiegeweld”. Wij zullen zeker zorg dragen voor jullie anonimiteit.