De Pakistaanse premier Imran Khan beschuldigde zondag de Franse president Emmanuel Macron van ‘islamofobie’ en van ‘het aanvallen van de islam’. “President Macron had verzoening kunnen tonen.  En extremisten de ruimte kunnen ontzeggen in plaats van extra polarisatie en marginalisering te veroorzaken die onvermijdelijk tot radicalisering leidt”, schreef de Pakistaanse premier Imran Khan op Twitter.

“Het is jammer dat hij ervoor koos om islamofobie aan te moedigen door de islam aan te vallen. In plaats van terroristen die geweld plegen, of het nu om moslims gaat, blanke supremacisten of ‘Nazi-ideologen’, zo klonk het bij de Pakistaanse premier.

Emmanuel Macron zei woensdagavond dat Frankrijk geen afstand zou nemen van de  “cartoons”, inclusief die van de profeet Mohammed, die de aanleiding waren voor een jonge moslimterrorist om de Franse leraar Samuel Paty op beestachtige wijze te onthoofden.

Twee weken geleden had Macron het nog over de gevaren van “islamistisch separatisme”. Evenals over de noodzaak om de islam in Frankrijk te “structureren”. Dit in de context van de verscherping van een nieuw wetsvoorstel dat de scheiding tussen kerk en staat wil benadrukken.

Pakistaanse premier is ex-cricketkampioen en playboy met imago van ‘vrome moslim’

Ex-cricketkampioen en playboy, Imran Khan, meet zichzelf een imago aan van zeer vrome moslim. De premier is intussen voor de derde keer getrouwd met een vrouw die zelf gescheiden is. In het openbaar draagt zij wel een boerka. 

Voor de verkiezingen die hem aan de macht brachten, zei de premier dat zijn partij voorstander was van de anti-blasfemiewet. Hij kondigde ook aan dat hij deze zou “verdedigen” als men deze onevenredig zou gebruiken tegen religieuze minderheden. 

Op zaterdag stelde de Turkse president Recep Tayyip Erdogan al vragen over de “geestelijke gezondheid” van de Franse president. Omwille van diens opmerkingen tegen moslims in Frankrijk. Erdogan spoorde hem aan om “psychische hulp” te zoeken.

Een paar weken geleden viel een jonge Pakistaan ​twee mensen in Parijs aan. Hij dacht ten onrechte dat ze voor Charlie Hebdo werkten. De vader van die 18-jarige jongen, zei in een interview met AFP dat hij zich “zeer goed” voelde na “de goede daad” van zijn zoon.

1 REACTIE