Vandaag bevestigde gezondheidseconoom Lieven Annemans dat hij zich terugtrekt uit Celeval. Dat is het adviesorgaan met diverse experten dat de overheid moet adviseren in de coronacrisis.

Dat is vandaag bevestigd door Annemans zelf en door verschillende andere Celeval-leden aan de krant Het Nieuwsblad.

Annemans vroeg steeds voldoende aandacht te besteden aan het welzijn van de bevolking. Critici en tegenstanders hebben hem van in het begin van zijn aanstelling verweten dat hij de impact van het virus zou minimaliseren. Zelf benadrukte Annemans dat zijn positie veel genuanceerder was dan veel van zijn collega’s lieten uitschijnen.

Zo vond Annemans op een gegeven moment dat “de coronaslinger was doorgeslagen”. Hij waarschuwde ook uitdrukkelijk voor de negatieve bijwerkingen van te strenge maatregelen waarbij de overheid een overdreven angst en foert-reacties riskeert: “Het wordt net gevaarlijk als te veel mensen zeggen ‘Foert, het kan me allemaal niet meer schelen. Ik geloof er toch niets van. Dat soort reacties moet je vermijden” .


1 REACTIE