Twee leerlingen die op de school zaten waar de Franse leerkracht Samuel Pary onthoofd werd door een moslimterrorist zouden geld hebben gekregen van die terrorist in ruil voor hulp. Dat meldt Le Parisien. Ze werden opgepakt.

Vorig week vrijdag werd de Franse geschiedenisleraar Samuel Paty onthoofd in de buurt van de middelbare school waar hij lesgaf. Eerder had de man in het kader van zijn lessen over de vrijheid van meningsuiting cartoons getoond van de islamitische profeet Mohammed, en al snel bleek dat de aanleiding te zijn van de gruwelijke onthoofding.

Geld in ruil voor hulp

Nu blijkt dat de terrorist, een 18-jarige Tsjetsjeen, daarbij hulp heeft gekregen van twee leerlingen van Samuel Paty. Ze kregen een som geld en hielpen de terrorist in ruil daarvoor om hun leerkracht te vinden en aan te wijzen. Dat zou gebeurd zijn enkele uren voordat Samuel Paty onthoofd werd.

De twee scholieren werden opgepakt en doorverwezen naar de onderzoeksrechter, zo meldt de Franse krant ‘Le Parisien’. Ze riskeren aangeklaagd te worden voor medeplichtigheid aan een terroristische moord en deelname aan een terroristische vereniging’. 

1 REACTIE

  1. Een mooie reactie in de Nederlandse pers:
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/917361519/fidan-ekiz-waar-blijft-die-openlijke-geschokte-reactie-in-nederland

    Hetzelfde is van toepassing voor België: waar is de grootschalige reactie vanuit België? Het was maar een blanke man? Ik begin een beetje medelijden te krijgen met die blanke man… niemand komt er voor hem op. Toen een zwarte man werd gedood was het kot te klein, en dat gebeurde in het verre US. Dit hier is Frankrijk, ons buurland!