Groen-Kamerfractieleider Kristof Calvo is naar eigen zeggen erg ontgoocheld over het feit dat hij geen minister werd. Dat zegt hij aan VTM Nieuws. “Het is wrang. De manier waarop het is verlopen, had wel anders gekund. Daar ga ik wel eens goed over nadenken”, zegt het groene kopstuk.

Kristof Calvo, Kamerfractieleider van Groen, is op een haar na geen minister geworden in de nieuwe regering-De Croo. Na een nipte ledenstemming besliste de partijleiding van Groen om Petra De Sutter en Tinne Van der Straeten een ministerpost te geven. Voorafgaand aan het besluit zou een lang debat binnen de partij hebben plaatsgevonden. Calvo zou buiten de partij weinig populariteit genieten en een te grote schietschijf voor de oppositie zijn.

Calvo is naar eigen zeggen erg ontgoocheld over de afgelopen nacht. “We schuiven twee heel sterke mensen naar voren. Maar het is wrang. De manier waarop het is verlopen, had wel anders gekund. Daar ga ik wel eens goed over nadenken”, zegt Calvo.