Verschillende klassieke Disneyfilms op het streamingplatform Disney+ worden voorzien van een waarschuwing voor negatieve voorstellingen en/of mishandeling van mensen of culturen”.

Streamingdienst Disney+ voorziet tal van klassieke films op het plaform, zoals Dumbo, Peter Pan, De Aristokatten, Jungle Boek en Lady en de Vagebond, van een waarschuwing voor negatieve voorstellingen en/of mishandeling van mensen of culturen”.

“Deze stereotypen waren toen fout en zijn nu fout”

“Dit programma bevat negatieve voorstellingen en/of mishandeling van mensen of culturen”, staat te lezen in een 10-seconden durend bericht voor de films. “Deze stereotypen waren toen fout en zijn nu fout. In plaats van deze inhoud te verwijderen, willen we de schadelijke gevolgen ervan erkennen, ervan leren en een gesprek op gang brengen om samen een meer inclusieve toekomst te creëren. Disney zet zich in voor het creëren van verhalen met inspirerende en inspirerende thema’s die de rijke diversiteit van de menselijke ervaring over de hele wereld weerspiegelen.”

In het verleden werden sommige films al voorzien van een waarschuwing dat ze “mogelijk achterhaalde stereotyperende voorstellingen bevatten”. Deze waarschuwing zat vervat in de omschrijving, maar was volgens critici te vrijblijvend.