Jean-Marie Dedecker (68) zegt het parlement vaarwel. Hij wordt opgevolgd door Joren Vermeersch, de huisideoloog van N-VA die als eerste opvolger op de kamerlijst van N-VA in West-Vlaanderen stond.

Dedecker kondigt zijn afscheid aan in een interview met De Krant van West-Vlaanderen. Een exacte datum voor zijn vertrek gaf hij niet mee. Vermoedelijk neemt hij pas volgend jaar afscheid. “Ik moet nog even in Brussel blijven voor enkele Middelkerkse projecten”, zegt hij aan persagentschap Belga. “Zo organiseren we hier volgend jaar het Belgisch kampioenschap Cyclocross. Ik zou dat graag doen op het militair domein in Lombardsijde. Je hebt daarvoor die minister nodig. Wie niet in Brussel zit, krijgt dat moeilijker geregeld. We moeten daar niet flauw over doen.”

De voormalige judocoach laat ook weten dat hij zich ook in de toekomst niet langer kandidaat zal stellen voor een parlementszitje. “Er wordt toch geen rekening gehouden met de stem van de kiezer. Het is bijna een straf om parlementslid te zijn.”