De Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) begrijpt de beslissing om de horeca te sluiten. Dat zegt hij in een interview met BELGA en meldt onder andere HLN. “Het is een verschrikkelijke beslissing,” luidt het. “Die heeft niets te maken met dat de regels niet werden opgevolgd.”

“10% van de bevolking draagt nu de besmetting en horeca is waar men samenkomt. Dat is nu eenmaal de gevaarlijkste plek om besmet te worden.” Hij wil wel een hart onder de riem steken en zegt dat deze vreselijke maatregelen zullen samengaan met economische compensatiemaatregelen. De vraag rijst echter wel welke maatregelen dat dan effectief zullen zijn. De coronamaatregelen hebben namelijk het begrotingstekort al ernstig doen groeien.

Coronabarometer niet klaar

Volgens Jambon zal de coronabarometer eind volgende week klaar zijn. “De laatste software-elementen moeten nog worden klaargemaakt,” klinkt het. Hij sloot het interview af met wel wat goed nieuws voor de voetbalfans. “Dit weekend verandert er niks. Volgende speeldag zal het publiek wel gehalveerd worden.”

1 REACTIE